Bedrijfsscan nodig?

 

Checklist Voor De Startende ZZP’er Of Ondernemer.

echt geld

Ok, u heeft een goed idee en wilt graag voor uzelf beginnen.
Waar begin je dan eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken?
Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste zaken.
- KVK
U dient zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Elke ondernemer schrijft zich hier in. De kamer van koophandel werkt nauw samen met de belastingdienst. Zodat deze ook gelijk op de hoogte is, van het feit dat u voor uzelf wilt beginnen
-Belastingnummer
Deze kunt u mede dankzij de samenwerking met de Kamer van Koophandel gelijk aanvragen als u zich hier inschrijft.
- Rekeningnummer
Om alles zo goed mogelijk gescheiden te houden is het handig dat u naast uw persoonlijke bankrekening ook een zakelijke bankrekening opent. Dit is niet verplicht, maar scheelt u een hoop uitzoekwerk.
- Boekhouder
Veel ondernemers hebben geen tijd om hun belastingzaken of administratie goed te regelen. Terwijl dit van essentieel belang is bij het voeren van een onderneming. Uit de boekhouding kunt u namelijk aflezen hoe gezond uw bedrijf is. Dus om het allemaal wat gemakkelijker te maken, neem contact op met een goede boekhouder, die deze zorgen uit handen neemt. Neem anders een kijkje bij onze collega’s Werkbijen in de Boekhouding en vraag een offerte aan voor de mogelijkheden.
- Marketing
Hoe komt u klanten?, en hoe blijft u ervoor zorgen dat dit uw klanten blijven? Alles wat te maken heeft met het verkopen van uw product kunnen we in 1 woord samenvatten: “Marketing”. Zorg dat u altijd voldoende uw product weet te promoten, zodat het de mensen bij blijft.
Dit kunt u bijvoorbeeld doen met flyers, banners, reclame, eigen website.
-Verzekering
Omdat u voor uwzelf aan het werk bent, en geen bescherming heeft van een groot bedrijf waar u onder valt, is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Zeker bij een conflict is een rechtsbijstandsverzekering zeker geen overbodige luxe. Laat u dan ook gerust informeren in welke verzekeringen het beste bij uw situatie en branche passen.
-Pensioen
Als u voor een bedrijf werkt is er vaak sprake van een pensioensregeling. Zodra ik voor uzelf begint niet meer. Daarom is het belangrijk dat u opzoek gaat naar een pensioensverzekering voor zelfstandig ondernemers. Het is uiteraard niet verplicht, maar het is wel prettig om naast uw AOW een extra aanvullend pensioen te ontvangen.
Er zijn nog tal van andere zaken die bij het ondernemen komen kijken, maar dit zijn de belangrijkste zaken.
Wij wensen u veel plezier met het ondernemen.