Bedrijfsscan nodig?

 

Voor en Nadelen van FInancial Lease

golfwa

Voordelen full operational lease
Door een auto te leasen kun je makkelijker voor een relatief nieuw model kiezen dat je anders nooit zou (kunnen) kopen. Onderhoudskosten zijn voor rekening van de leasemaatschappij.

Nadat je de looptijd van het leasecontract hebt bepaald, weet je precies wat je maandelijks betaalt. Je komt daardoor niet voor verrassingen te staan omdat je geen onverwachte kosten meer hebt.

De enige flexibele kosten die je hebt zijn de benzinekosten. Omdat je geen juridische en economische eigenaar van de auto bent, ben je volledig verzekerd via de leasemaatschappij. Die zijn ook aansprakelijk voor alle andere kosten als aanschaf, afschrijving, reparaties en vervangend vervoer.

Nadelen full operational lease
De maandelijkse kosten zijn bij leasen hoger dan wanneer je een auto koopt. Niet zo vreemd, want je koopt zekerheid. Je hebt nooit onverwachte kosten voor onderhoud, vervangend vervoer of schadereparaties.

Dit leidt tot een hoger maandbedrag, maar je weet wel precies waar je aan toe bent. Houd er wel rekening mee dat je geen no-claim bij de verzekering opbouwt. Jij bent immers niet de juridische en economische eigenaar van de auto.

Ook als ZZP'er die een auto least ontkom je niet aan de bijtelling. Dit percentage maal de cataloguswaarde van de auto wordt opgeteld bij jouw inkomen, waar je dan weer belasting over betaalt.